نتایج مطالعه اخیر پژوهشگران دانشگاه علوم پزشکی یاسوج نشان میدهد الگوی خودمراقبتی اورم منجر به بهبود عملکرد حرکتی و تعادل بیماران مبتلا به مولتیپل اسکلروزیس (اماس) میشود.
نتایج مطالعه اخیر پژوهشگران دانشگاه علوم پزشکی یاسوج نشان میدهد الگوی خودمراقبتی اورم منجر به بهبود عملکرد حرکتی و تعادل بیماران مبتلا به مولتیپل اسکلروزیس میشود.
به گزارش روابط عمومی روابط عمومی معاونت آموزشی دانشگاه علوم پزشکی یاسوج، بیماری مولتیپل اسکلروزیس (اماس) یک بیماری خودایمنی، التهابی و مزمن سیستم عصبی مرکزی بوده که با دمیلینه شدن آکسونهای مغز و نخاع، منجر به اختلال در انتقال ایمپالسهای عصبی میشود.
یکی از مشکلات شایع این بیماران کاهش عملکرد حرکتی و تعادل بوده که نتایج مطالعه اخیر پژوهشگران دانشگاه علوم پزشکی یاسوج نشان میدهد که الگوی خودمراقبتی اورم منجر به بهبود عملکرد حرکتی و تعادل بیماران مبتلا به مولتیپل اسکلروزیس میشود.
این الگو یکی از الگوهای خودمراقبتی در پرستاری بوده که به منظور بهبود خود مراقبتی در مبتلایان به بیماریهای مزمن معرفی شده است.
خود مراقبتی امری اکتسابی است که برای رفع نیازهای مختلف خودمراقبتی انجام میشود، درصورتیکه بیمار توانایی انجام خودمراقبتی را داشته باشد، بهعنوان عامل مراقبت از خود شناخته میشود و در غیر اینصورت بیمار وابسته به دیگران بوده و پرستاران و یا سایر اعضای خانواده برای رفع نیازهای خودمراقبتی بیمار اقدام خواهند کرد.
به گزارش وبدا، دکتر اردشیر افراسیابیفر، زهرا مهری، سید جواد سادات و دکتر حمیدرضا غفاریان شیرازی از جمله پژوهشگران این مهم بودهاند.1
انتهای پیام/